Autonomous Mobility
Helpful. Simple. Seamless.

News

 
 

NEWS

Big and small news, from our business development or the daily life in our office.

Fear of missing out? Please subscribe to our mailing list and stay updated. 

 
pexels-photo-108603.jpeg
 

Glædelig 1. maj fra Autonomous Mobility

Rigtig glædelig 1. maj til alle, der læser med. Vi håber alle får en dejlig dag, både på deres job og i diverse demoer og folkefester, der er omkring i landet. Det er en festlig dag, som markerer de fremskridt der er gjort for arbejderne igennem mange årtier, men også en dag der sætter spot på ting, der stadig kan forbedres. Gode debatter og folkeligt engagement er altid en fest, og vi håber virkelig, at det bliver en fantastisk og solrig dag i hele landet.

1. maj fik os til at snakke om vores eget forhold til arbejdslivet og hvor længe man egentlig har tilhørt arbejdsmarkedet. Hvornår fik du eksempelvis dit første job? Og var det med officiel kontrakt eller gav man bare hånd på det? Hos Autonomous Mobility har vi mange forskellige oplevelser fra vores første job, og vi har været i gemmerne for at finde gamle billeder fra dengang, vi begyndte i vores første job. Vi håber I kan grine lidt med...

 
Design uden navn (2).jpg

Foto 1, Lea: Mit første job var at plukke og sortere æbler (udtales selvfølgelig "ævler"), i farmor og farfars plantage. Det blev senere min fars plantage, så jeg har virkelig brugt mange somre der. På billedet er jeg sammen med min bror ved at sortere æblerne og man kan se hvor mange kasser der er bagved - en rimelig stor produktion!

Foto 2, Kresten: Mit første job var som bybud på cykel for den lokale boghandel. Jeg startede som 12-årig, men kunne ikke få kontrakt og løn før jeg blev 13. Billedet er fra cirka den samme tidsperiode og desvære kørte jeg ikke bud på den cykel, men man kunne jo drømme!

Foto 3, Jannie: Som 15-årig fik jeg mit første job, i en kiosk på Skejby Sygehus. Jeg overtog jobbet fra min kusine og var der i tre år. Det bedste ved jobbet var at køre rundt på gangene med vores kiosk-vogn, som bragte aviser og snolder til eksempelvis dialysepatienter. Billedet er fra min 15 års fødselsdag, hvor jeg fik en krukke fyldt med ris og 50-ører, som jeg er ved at sortere.

2.jpg

Foto 1, Peter: Mit første job var som flaske- og lagerdreng i en lille købmand på Kulsviervej i Lundtofte. Jeg skrev hvilke sodavand og øl der manglede på paplågene fra en karton cigaretter (Købmanden ville ikke bruge penge på en notesblok, og han prøvede at snyde mig for løn næsten hver måned). Jeg bragte også varer ud til gamle damer, der ringede ned med deres ordrer. 

Foto 2, Anne Rosa: Mit første job var som kirkesanger, og da jeg generelt var ret glad for at synge, så var det et godt job. Billedet er desværre ikke fra en kirke, men i en anden korsammenhæng på samme teen-kiksede tidspunkt i mit liv - jeg vil tro det er fra 2001, hvor hår-totterne og bukserne var højeste mode. 

Foto 3, Christian: Jeg var 14 år, da jeg startede i mit første job, som var at pakke ordrer hos Kameraudlejningen Aps. Jeg hjalp med at få kamera- og lysudstyr pakket og gjort klar til enten levering eller afhentning. Billedet er fra Universal Studios Florida, hvor jeg var på ferie i sommeren lige inden jeg fik jobbet. 

3.jpg

Foto 1, Christian: Mit første job var som 13-årig, hvor jeg arbejdede som bogopsætter på skolebiblioteket. Billedet er fra tiden lige omkring da jeg startede jobbet. Ligesom på billedet er jeg stadig glad for computere og teknologi, så det er holdt ved.

Foto 2, Ditte: Første job var avisbud i Køge som 13-årig. Det tog mig dog ikke mange måneder at finde ud af, at lønnen ikke var besværet værd. Mine forældre hjalp mig med at pakke aviserne i medlidenhed, så mon ikke de var glade for min hurtige opsigelse? 

Foto 3, Jacob: Som så mange andre, så var mit første job at være avisbud. Jeg var 13-14 år gammel, og som det luksusdyr jeg nu engang var (og er), var ruten naturligvis inde i Rosengårdscentret. Så det var en lidt atypisk indendørs avisrute, men det havde jeg det rigtig fint med.

Anne Rosa Simonsen