Autonomous Mobility
Helpful. Simple. Seamless.

News

 
 

NEWS

Big and small news, from our business development or the daily life in our office.

Fear of missing out? Please subscribe to our mailing list and stay updated. 

 
pexels-photo-108603.jpeg
 

Aalborg Kommune og Autonomous Mobility indgår unikt partnerskab om at indsætte selvkørende busser

 
Arma-profil.jpg

PRESSEMEDDELELSE: På baggrund af en tilbudsrunde har Aalborg Kommune valgt virksomheden Autonomous Mobility som samarbejdspartner i udviklingsprojektet med selvkørende shuttlebusser i Aalborg Øst. Det betyder, at Aalborg Kommune og Autonomous Mobility vil indsætte selvkørende shuttlebusser som et forsøg i en periode på mindst to år. 
 
Hvordan transformerer vi et stærkt adskilt boligområde til et socialt bæredygtigt og sammenhængende byrum? En nytænkende løsning er at indsætte selvkørende, eldrevne shuttlebusser til at forbinde området og skabe mere mobilitet for alle.
 
Det er netop, hvad projektet med selvkørende teknologi i Aalborg Øst vil gøre. Aalborg Kommune har i samarbejde med Aalborg Universitet og Nordjyllands Trafikselskab skabt rammerne for et unikt forsknings- og udviklingsprojekt, og med valget af Autonomous Mobility som operatør og samarbejdspartner er projektet et skridt tættere på at blive virkelighed.
 
Mette Skamris Holm, afdelingsleder i Aalborg Kommune, udtaler:
 
“Vi har i lang tid arbejdet på at få førerløse busser ud at køre på Astrupstien i Aalborg Øst til gavn for alle beboere og institutioner i området. Med valget af Autonomous Mobility som operatør har vi fået en kompetent og erfaren spiller med om bord i projektet. Nu sætter vi alle kræfter ind på at få de nødvendige tilladelser fra myndighederne, så vi kan rulle shuttlebusserne ud på stisystemet i Aalborg Øst efter sommerferien 2018.”
 
Jakob Münter, forretningsudvikler hos Autonomous Mobility, udtaler:
 
“Selvkørende shuttlebusser vil skabe stor værdi for borgerne i Aalborg Øst, hvor man har brug for en fleksibel og bæredygtig transportform, som er tilgængelig for alle. Aalborg Øst er et enormt spændende projekt, og vi glæder os til at tilbyde beboerne en helt ny måde at bevæge sig på. I projektet får vi mulighed for at afprøve fuldt førerløs drift. Samtidig får vi en unik viden om, hvorvidt de selvkørende busser vil skabe bedre sammenhæng og øget tryghed i området.”
 
Pilotprojektet i Aalborg Øst
Projektet i Aalborg Øst skal øge mobiliteten med selvkørende teknologi, så flere mennesker kan komme omkring på en let, sikker og bæredygtig måde. Formålet med projektet er i punktform:

  • at højne den interne mobilitet i området                                                      
  • at mobilisere en gruppe borgere, som i dag ikke er så mobile                    
  • at linke boligområdet til den øvrige kollektive transport ud af området                            
  • at gøre Aalborg Øst til en ’first mover’ inden for selvkørende teknologi
  • at øge trygheden i området samt skabe lokalt ejerskab til shuttlebusserne
  • at bidrage med viden om mødet mellem teknologi, by og mennesker       

Elektriske shuttlebusser med kapacitet på op til 14 passagerer sættes i drift på en 2,1 km lang strækning på den nyrenoverede Astrupsti i Aalborg Øst. Busserne deler kørebane med cykler, mens fodgængere får et afgrænset tracé. Der kommer til at være 10 stoppesteder på ruten, og det er planen, at busserne kører i 15 minutters intervaller.
 
I starten vil Autonomous Mobility bemande busserne med en operatør for at give passagererne en god oplevelse med den nye teknologi. Grundet projektets forsøgskarakter vil driften løbende blive optimeret.          
 
Vil gøre Danmark selvkørende
Autonomous Mobility er en dansk startup-virksomhed under Semler Gruppen A/S. De har hovedkontor i Kgs. Lyngby, men dækker otte lande. Autonomous Mobility er den første aktør i Danmark, der har indsendt ansøgning om tilladelse til at gennemføre et konkret pilotprojekt med selvkørende køretøjer.
 
Fakta

  • Det bliver gratis at benytte busserne i forsøgsperioden.
  • Busserne er 100% eldrevne og lader op i en garage knyttet til ruten.
  • Busserne kan køre autonomt på niveau 4 og navigerer ved hjælp af en række sensorer og LiDAR-teknologi.

Læs mere på www.amobility.dk og på www.aalborg.dk/trafik-pas-og-transport/trafik/den-foererloese-bus.
 
Kontakt
Journalister kan for yderligere informationer kontakte Anne Rosa Simonsen, Communications Lead, tlf. 2063 3133, ansi@amobility.dk.
Kontakt til Aalborg Kommune: Mette Skamris Holm, afdelingsleder, tlf. 9931 2350, eller Maria Vestergaard, ITS Teamkoordinator, tlf. 9931 2329.