Autonomous Mobility
Helpful. Simple. Seamless.

News

 
 

NEWS

Big and small news, recommendations and inside-tips are featured right here on our blog. 

Fear of missing out? Do subscribe to our mailing list and stay updated. 

 
pexels-photo-108603.jpeg
 

Introduktion til selvkørende køretøjer

For lidt over to år siden gik vi i gang med et ambitiøst projekt: Vi ville være de førende udbydere af selvkørende køretøjer i Danmark, Norden og Baltikum. Nu er vi endelig kommet dertil, hvor vi kan begynde at løfte sløret for, hvad vi arbejder med, og hvorfor det har betydning for dig.

Vi er en del af Danmarks største bilimportør Semler, der har bragt ny teknologi til landet via vores partnerskab med Volkswagen Gruppen de sidste 100 år. Derfor ser vi det også som helt naturligt, at vi endnu engang følger udviklingen og introducerer selvkørende køretøjer i Danmark.

Vi starter med Olli. Olli er produceret af Local Motors, et amerikansk selskab, der siden 2007 har arbejdet med 3D print af komponenter til køretøjer, gjort køretøjerne selvkørende og integreret IBM Watson, så de bliver endnu mere intelligente.

Den første Olli kom til Danmark den 22. marts i år, og vi viser den i øjeblikket frem til potentielle kunder via prøvekørsler på et lukket område på DTU i Lyngby. Hvis du er interesseret i at diskutere de kommercielle muligheder med Olli og få en tur klik her 

Der er mange anvendelsesmuligheder for et smart, let, el-drevet køretøj som Olli.

Allerede nu ser vi kommuner, der vil bruge selvkørende minibusser til at køre ældre til og fra deres aftaler sammen med andre ældre (og give dem omsorg undervejs), kommuner der vil hjælpe travle familier med hente/bringe til aktiviteter efter skolen, og kommuner der vil tilbyde bedre mobilitetsløsninger i deres bymidter.

Vi ser transportselskaber, der vil forbinde stoppesteder med den rejsendes start- og slutdestination, private virksomheder der vil bruge køretøjerne på deres campus til medarbejderne og til besøgende, og vi ser hele bydele hvor kommune, udvikler og landbesidder er enige om, at selvkørende køretøjer forbedrer livskvaliteten for alle deres borgere og øger værdien af området.

Der er et stykke vej endnu, inden selvkørende minibusser er en ‘normal’ del af bybilledet, men det kommer til at gå stærkt. Når loven om forsøg med selvkørende køretøjer træder i kraft i Danmark over sommeren, forventer vi at have flere projekter i støbeskeen, der vil illustrere, hvorfor vi tror, at fremtiden bliver selvkørende, delt og bæredygtig.

Hvis du, din kommune eller din virksomhed kunne være interesseret i at høre mere om vores planer, og om mulighederne med selvkørende køretøjer, så klik her 

Anne Rosa Simonsen