Autonomous Mobility
Helpful. Simple. Seamless.

News

 
 

NEWS

Big and small news, from our business development or the daily life in our office.

Fear of missing out? Please subscribe to our mailing list and stay updated. 

 
pexels-photo-108603.jpeg
 

Kronik: De ansatte er den langtidsholdbare software

Kronik af CEO Peter Sorgenfrei, bragt i Børsen den 25. oktober 2017.

Teknologien er i sig selv ikke disruption eller innovation. Det er medarbejderne, og det er dem, der skal bevares. 

Du står ved kanten af den nye verden. 

Vindene bærer forandring med sig. Selv de allermest sikre ting i livet er pludselig ikke længere så urokkelige. Døden, for eksempel. Vi kommer til at blive ældre. Vores børn bliver langt ældre end os. Og står hjertet af undervejs, kan vi 3D-printe et nyt.  Samtidig har vi uploadet vores sjæl til skyen.

Stående over for denne nye verden, hvor 3D-print, kunstig intelligens, tingenes internet og andre teknologier vinder indpas med syvmileskridt, kan man som leder hurtigt tabe pusten. 

Og blive usikker. Hvordan omstiller jeg mig? Kan jeg nå det? Og hvad betyder den hastige forandring for vores virksomhed og vores medarbejdere?

Den teknologiske udvikling har altid været en katalysator for forandringer i samfundet. Da vi opfandt hjulet. Da vi erstattede sejlet med en mejetærsker. Da vi fik vaskemaskiner i husholdningerne. 

Den eneste forskel fra tidligere er, at teknologien disse år udvikler sig med eksponentiel hastighed. 

Vores virksomheder skal derfor op i et andet gear for at kunne agere fornuftigt i forhold til fremtidens efterspørgsel og ydelser.

Skal ikke bare rette ind

Regeringen har nedsat et disruptionråd i et forsøg på geare danskerne til omstillingsparathed. Men i dialogen om disruption som et nyt vilkår glemmer vi det store perspektiv. 

Virksomheder har konstant måttet genopfinde sig selv for at overleve og følge med samfundets udvikling. Det er helt naturligt, at der sker forandringer, som man omstiller sig til. 

Den gode nyhed er, at man ikke bare skal rette ind.

For du og jeg former jo selv udviklingen og kan påvirke den, så længe vi ikke stiller os over i hjørnet med armene over kors.

I Autonomous Mobility samler vi en flåde af selvkørende køretøjer og udvikler en mobilitetssky for at levere mere fleksibel transport til flere. Vi er i gang med at bevise, at man sagtens kan lave forretning på den nye verdens præmisser, selvom man har fødderne solidt plantet i en traditionsrig koncern. Fra vores modervirksomhed Semler Gruppen er vi opdraget klart. 

Vi skal hjælpe koncernen med at forberede sig til fremtiden. 

En fremtid, hvor vi tror, folk i stigende grad dropper kørekortet, prioriterer grøn og bæredygtig transport, hellere vil have adgang end at eje og i øvrigt kræver skræddersyede løsninger on demand.

For en stor bilimportør som Semler virker det måske kontraintuitivt at stifte et datterselskab, som med selvkørende biler på mange måder går imod branchens logik og forretningsmodeller. Og så alligevel ikke. 

Miljø under forandring

Selvkørende biler er lige nu et af verdens største udviklingsprojekter, og ufattelige ressourcer bliver kastet ind i kampen om at vinde det selvkørende marked af både etablerede bilmærker og helt nye spillere.

I vores tilfælde har vi fået rammerne til at være innovative som en selvstændig virksomhed. Og her har vi haft fokus på at få de rigtige medarbejdere på holdet. 

Eller sagt på en anden måde:

Fokus skal være på den menneskelige intelligens og ikke den kunstige intelligens. Da Autonomous Mobility blev stiftet for knap et år siden, vidste vi, at firmaets succes afhang af de personer, vi ville være i stand til at tiltrække. Vi vidste, at den selvkørende teknologi alligevel ville udvikle sig så hurtigt, at det produkt, vi forestillede os i starten, hurtigt ville blive et andet.

Tilfældigvis har ingen af Autonomous Mobilitys nuværende ansatte tidligere arbejdet med selvkørende teknologi, endsige har baggrund i bilbranchen som sådan, og de er heller ikke softwareudviklere. 

De er på holdet, fordi de har kapacitet til at agere - og ikke bare reagere - i et miljø, der konstant forandrer sig. De ser mulighederne, førend og mens de opstår. Måske er det netop den vigtigste evne i fremtidens arbejdsmarked.

Teknologien er råstoffet

Det har vist sig at være det helt rigtige fokus: Talenterne frem for teknologien. Man kan sige, at teknologien er råstoffet i vores branche, men den er ikke målet for det, vi laver - den er et middel til at bygge det bæredygtige, selvkørende samfund, vi brænder for. 

Teamet formår at bruge den eksponentielle udvikling til at skabe fornuftige forretningsmuligheder. 

Nu hvor udviklingen går så stærkt, gælder det om at bevare fokus på den langtidsholdbare software, nemlig de ansatte og deres kompetencer. Teknologien i sig selv er ikke disruption. Eller innovation. Det er medarbejderne.