Her er den selvkørende fremtid

Nu er vores powerteam af seje, selvkørende studentermedhjælpere på plads.

Christian Zinckernagel havde første arbejdsdag i går, og med hans viden om design med brugeren for øje vil vores events, projekter og SoMe-kanaler få gavn af hans ekspertise.

Udover Christian har vi to andre superstudenter på teamet, Amanda Kamph og Emil Lüthgens. De har ansvar for hhv. office management og teknisk assistance til køretøjerne. 

Christian, Amanda og Emil er klar i bussen.  

Christian, Amanda og Emil er klar i bussen.  

Amanda læser jura på KU, og Emil og Christian læser begge design og innovation på DTU.

Hjul på jord inden 2018

Interessen for selvkørende biler er stor i øjeblikket. Derfor arbejder vi hårdt på at få vores bæredygtige køretøjer ud at køre - i hvert fald inden årets udgang. Efter loven om selvkørende køretøjer trådte i kraft i juli måned har vi haft travlt med ansøgningsprocessen, så vi kan få hjul på jord inden 2018. 

Hør Peter fortælle, hvor vi er lige nu - fysisk såvel som i processen! Og husk at følge os. Vi er på et socialt medie nær dig: Facebook, Instagram, Twitter, YouTube og LinkedIn.

Vi udvider flokken

Fra 1. august 2017 har vi ansat Anne Rosa Simonsen som vores Communications Lead. Hun vil stå i spidsen for opgaven med at fortælle om den selvkørende fremtid, vi arbejder på. I både ord og billeder. 

Anne Rosa kommer fra Justitsministeriet, hvor hun har rådgivet om kommunikation og presse under fem forskellige ministre. I dag har hun for første gang oplevet de selvkørende hjul på jorden ved en prøvekørsel af Arma på vores lukkede testareal ved DTU.

Arma prøvekørsel på DTU

Arma prøvekørsel på DTU

Nu kommer logistikken på skinner

Autonomous Mobility sætter flere skibe i søen og har en række spændende projekter på tegnebrættet. Derfor har vi fra 17. juli 2017 ansat Jacob Wollbrink som projektkoordinator. Han har ansvar for at få den praktiske og logistiske side af vores pilotprojekter til at fungere.

Jacob har en international profil og er cand. mag. i amerikanske studier. Før han kom med i vores team arbejdede Jacob i Hamborg, hvor han i halvandet år gennemførte kvalitetsundersøgelser for postvæsener i Europa og resten af verden. 

Autonomous_logoer.jpg

Mød Arma!

Er du nysgerrig efter at se og høre lidt mere omkring den selvkørende minibus Arma, som vi netop har introduceret i DK? Så se med i denne lille film fra Folkemødet.

Tak til Help PR & Kommunikation, som har produceret filmen.

"Man kan også bo i den"

Danmarks første børnehave har været ude at køre i selvkørende minibus hos Autonomous Mobility.
Hør deres helt enkle forklaring på, hvordan bussen virker i videoen herunder!
PS: Hvis du bliver hængende til slutningen af filmen, lover vi, at du kommer i godt humør! :)

Amobility på Folkemødet!

Hele Autonomous Mobility teamet rykker til Bornholm om et par dage for at deltage i Folkemødet. Inkl. Olli. Og en overraskelse.

Vi står på Energiens Scene, som ligger ud for Nordlandshallen - så vi bliver nemme at få øje på!

Kom forbi og sid i et selvkørende køretøj og hør meget mere om alt det spændende, vi går og arbejder på!

Vi glæder os til at snakke med dig!

amobility til Energiens Topmøde

Idag er Olli og amobility med til Energiens Topmøde 2017 hos Dansk Energi.

Senere skal Peter på scenen og fortælle om "Den selvkørende Fremtid" - og herunder bl.a. give vores bud på, hvilken rolle i samfundet de selvkørende køretøjer kommer til at få.

Selvkørende på Langelinje

I dag kunne deltagerne på Bech-Bruuns konference "Fremtidens Transport" høre Peter fortælle omkring amobility's planer. 

De fik også muligheden for at køre selvkørende - for Olli har nemlig kørt på Langelinje (på et afspærret område) i dagens anledning.

Olli på besøg hos Movia

Olli er til transportkonference hos Movia i Roskilde idag - inden længe må den måske køre selv.

Introduktion til selvkørende køretøjer

For lidt over to år siden gik vi i gang med et ambitiøst projekt: Vi ville være de førende udbydere af selvkørende køretøjer i Danmark, Norden og Baltikum. Nu er vi endelig kommet dertil, hvor vi kan begynde at løfte sløret for, hvad vi arbejder med, og hvorfor det har betydning for dig.

Vi er en del af Danmarks største bilimportør Semler, der har bragt ny teknologi til landet via vores partnerskab med Volkswagen Gruppen de sidste 100 år. Derfor ser vi det også som helt naturligt, at vi endnu engang følger udviklingen og introducerer selvkørende køretøjer i Danmark.

Vi starter med Olli. Olli er produceret af Local Motors, et amerikansk selskab, der siden 2007 har arbejdet med 3D print af komponenter til køretøjer, gjort køretøjerne selvkørende og integreret IBM Watson, så de bliver endnu mere intelligente.

Den første Olli kom til Danmark den 22. marts i år, og vi viser den i øjeblikket frem til potentielle kunder via prøvekørsler på et lukket område på DTU i Lyngby. Hvis du er interesseret i at diskutere de kommercielle muligheder med Olli og få en tur klik her 

Der er mange anvendelsesmuligheder for et smart, let, el-drevet køretøj som Olli.

Allerede nu ser vi kommuner, der vil bruge selvkørende minibusser til at køre ældre til og fra deres aftaler sammen med andre ældre (og give dem omsorg undervejs), kommuner der vil hjælpe travle familier med hente/bringe til aktiviteter efter skolen, og kommuner der vil tilbyde bedre mobilitetsløsninger i deres bymidter.

Vi ser transportselskaber, der vil forbinde stoppesteder med den rejsendes start- og slutdestination, private virksomheder der vil bruge køretøjerne på deres campus til medarbejderne og til besøgende, og vi ser hele bydele hvor kommune, udvikler og landbesidder er enige om, at selvkørende køretøjer forbedrer livskvaliteten for alle deres borgere og øger værdien af området.

Der er et stykke vej endnu, inden selvkørende minibusser er en ‘normal’ del af bybilledet, men det kommer til at gå stærkt. Når loven om forsøg med selvkørende køretøjer træder i kraft i Danmark over sommeren, forventer vi at have flere projekter i støbeskeen, der vil illustrere, hvorfor vi tror, at fremtiden bliver selvkørende, delt og bæredygtig.

Hvis du, din kommune eller din virksomhed kunne være interesseret i at høre mere om vores planer, og om mulighederne med selvkørende køretøjer, så klik her 

amobility i Berlingske

Et selvkørende køretøj kan ikke miste koncentrationen. Der er ikke en chauffør, der fumler rundt med mobilen eller radioen. Olli’en scanner 300 meter frem, den bremser og undviger med en responstid, der er tæt på ikke eksisterende.

Berlingske har besøgt Autonomous Mobility’s nye lokation på DTU og fået en køretur i Olli.

Læs deres reportage og Peters forklaring på, hvorfor Olli er en mere sikker chauffør end os mennesker her: Den første selvkørende minibus er kommet til Danmark: Mød »Olli«

 

amobility i Børsen

Vi har truffet en strategisk beslutning om, at vi ønsker at være med til at præge og påvirke udviklingen af produktion med 3D-print, så derfor er vi gået i gang med at identificere mulighederne for at etablere de første anlæg i Danmark.

Peter Sorgenfrei, CEO i Autonomous Mobility, er blevet interviewet til Børsen vedr. vores planer omkring mikrofabrikker, der skal producere selvkørende køretøjer i fremtiden.

Læs hele artiklen her: 3D-print bilfabrikker på vej

What does autonomous driving actually mean?

How autonomous are the autonomous vehicles really?

When speaking of autonomous driving, the level of autonomous is usually described on a 0-5 scale.

Level 0 is where the human driver controls everything in the car, and level 5 means a complete autonomous system, where the vehicle can drive itself completely in all situations.

To get a quick overview, read this article from Techrepublic, which explains the levels pretty simple:
Autonomous driving levels 0 to 5: Understanding the differences

The amobility team says hi!

Meet the Autonomous Mobility team!

From the left we’re:

Peter Sorgenfrei (CEO)
Søs Righolt (PR)
Pernille Amstrup Lytzen (Business Development)
Kenneth Jensen (Project Manager)
Jakob Münter (Business Development)

The big smiles? We’re more than excited about starting a journey towards a safer, cleaner and simpler way to move about the world.

5 short ones about Autonomous Mobility

Autonomous who?
Autonomous Mobility imports and operates autonomous vehicles in the Nordics and Baltics. We are a part of Semler Group - the largest automotive company in Denmark.

What do you do?
We are working on the future of personal mobility by rethinking how we get from A to B. We’re building technology, finding vehicles around the world (we might even build our own vehicles), and working with governments to bring new ideas to life.

What is your vision?
Our vision is to create a transportation solution that is flexible, convenient, clean, and autonomous.

We imagine a not so distant future where you order a vehicle that suits your needs in that moment. Something shared in the morning to go to work, something small during the day to take you to a meeting, and something bigger for your family outing in the evening. Vehicles will move in and out of your life seamlessly. And they will be used by others when you do not need it. Fewer overall vehicles with higher utilization rates, reducing congestion and pollution in the process.

What’s the first step?
When legislation allows it, we will begin pilot testing autonomous vehicles on public roads in Nordics and the Baltics.

Where to go, if I want to know more?
Stay tuned on the blog - or visit us at Facebook, Twitter and LinkedIn.

Starting to share our journey

You are here! Welcome!

We’ll use these pages to share what we are working on at Autonomous Mobility. Yes, our name is a bit of a mouthful, so sometimes we write amobility for short.

Like this: amobility is an initiative to bring autonomous vehicles to people, cities and societies to help relieve congestion, pollution and traffic accidents.

We’re obvious excited about our mission and hope you will join us in exploring new technologies, new transport options and new business models.